Vuokatin Vaellus

Vaellusnautintoja jo vuodesta 1945

Vuokatin Vaellus on Suomen vanhin vaellustapahtuma. Se on järjestetty joka syksy vuodesta 1945 lähtien. Monipuolinen Vuokatin Vaellus tarjoaa jokaiselle sopivia vaellushaasteita perinteisesti patikoiden, sauvojen kanssa vaeltaen tai Eino Leinon hengessä nautiskellen. Vuokatin Vaelluksella on kolme matkavaihtoehtoa; 5, 12 ja 20 km. Pisimmät 12 ja 20 km: n matkat vaelletaan kaunista Vuokatin UKK-reittiä pitkin ja lyhin 5 km reitti kiertelee helpommassa maastossa Vuokatinvaaran tuntumassa. Pisimpien reittien lähtöpaikalle on osallistumismaksuun kuuluva linja-autokuljetus. Lyhin reitti lähtee Vuokatin Urheiluopistolta ja päättyy samaan paikkaan. Vuokatin Vaelluksella on kattava huoltopistetarjonta, joten vaeltajien ei tarvitse kantaa mukanaan kuin korkeintaan juomapulloa ja pientä varapurtavaa.

Jo 1800-luvulla turistikohteeksi tulleella Vuokatinvaaralla ovat aikojen kuluessa vaeltaneet kuntoa tai inspiraatiota hakien monet menestyneet huippu-urheilijat ja kulttuurin merkkihenkilöt, kuten Eino Leino, Ilmari Kianto, Aksel Gallen-Kallela ja Juhani Aho. Vuokatin Vaelluksen reitin varrella sijaitsee vanha palovartijan maja, jossa Metsätieteiden ylioppilas ja sittemmin yhdeksi Suomen suosituimmista kirjailijoista noussut Veikko Huovinen työskenteli palovartijana kesällä 1948. Reitiltä ovat hiihtovoimaa hakeneet myös monet Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian kasvatit ja maajoukkuehiihtäjät, kuten Iivo Niskanen, Kerttu Niskanen ja Kaisa Mäkäräinen.
Vuokatin Vaellukselle kannattaa lähteä mukaan kiireettömällä asenteella luonnosta ja vaaramaisemista nauttien. Parasta vaellus on mukavassa porukassa tai hyvän kaverin kanssa nautittuna. Reippaan vaelluspäivän kruunaavat vaellustanssit maankuulussa Naapurivaaran huvikeskuksessa.


TERVETULOA!

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi